20.9.12

тишина

Молчам... оти ако зборувам - ќе пукнам.
Ќе пукнам како балонче од сапуница, без звук и последица.
Ќе пукнам како мраз во чаша жежок чај, како камче од запалка што лета во непознат правец, како јајце невнимателно носено, како гума на нечиј велосипед...
Ќе пукнам, без никого да засегнам, без никој да види и чуе.
Ќе пукнам внатре... и ќе си молчам.