18.7.10

Златен град

Не знам како е денес со Цеца во Прилеп, ама џабе стравуваа и критикуваа (однапред) дека ќе биде неорганизирано и хаос за Пивофестот. Јас сум многу пријатно изненадена од организацијата, атмосферата и сето она што се случува овие денови таму. За паркинг нема проблем, сите улици во центарот се затворени и претворени во паркиралиште, за спиење, ако не сте се снашле на друг начин, паркот кај Могилата е отворен и слободен за шатори, а има и луѓе кои ве насочуваат каде да се сместите (и вода и тоалет си има). Браво Прилеп!
Откако видоа дека на прилепчани им тргна работата со пивофестот, и скопјани си направија свој, па и охриѓани. Не знам само што чекаат битолчани или може им е под чест да ги имитираат комшиите. Како и да е, Прилеп оди напред, а Битола пропаѓа.

1 comment:

  1. Ти викам јас,ОД КАЛ ДА СИ,ОД ПРИЛЕП (или околината) ДА СИ.Каце.

    ReplyDelete