10.5.11

Ромео и Јулија - скопска шема; претстава на ГУЦ

И оваа година под менторство на Стево и Флорита во МКЦ се одржа училишна претстава со хуманитарен карактер. Малку доцнам со постов, бидејќи премиерата беше на 28 април, ама подобро сега отколку никогаш.
Претставата е авторско дело на Стево, за првпат, бидејќи до сега се поставуваа туѓи драми на сцената. Испрепелтена со музика, игра, слајдови, таа претставува комплексен мултимедијален, модерен проект.
Учениците, нашите актери, повторно покажаа дека се вистински професионалци.
Претставата беше интерсена, забавна, а салата преполна.Овој проект му го посветивме на несреќно загинатиот Мухамедали Јашари, а средствата од продажбата на картите ги дадовме на неговото семејство. Утеха нема, но малку да се помогне и да се оддаде почит - може.

No comments:

Post a Comment