10.5.11

Концерт за мир

Во саботата, на 7 мај, ГУЦ го организира Концертот за мир во Градскиот парк на „Школка“. И него го посветивме на нашиот загинат ученик, под мотото: музиката е јазик кој сите го разбираат.
На настанот беа поканети да учествуваат сите средни училишта од Скопје, но дојдоа десетина. Времето беше прекрасно, сонце, топло, бендовите одлични. Штета што немаше многу публика. Но, така е секогаш кога е првпат. Затоа, се надеваме дека следната година ќе учествуваат многу повеќе бендови и ќе има многу публика за сите заедно да уживаме и да се гордееме на нашите млади рокери (и по некој од фолклорот).


No comments:

Post a Comment