21.3.11

Ден на екологија во Македонија?

Во Македонија еден ден на екологијата не не вади, нас ни требаат години и години да го тргнеме ѓубрето што сме си го фрлале пред врата.
Јас сакам да ја гледам мојата Македонија ваква:

и за жал, кога фотографирам, треба многу да се местам за да ја избегнам реалноста:

Редно е веќе еднаш да си зачистиме по себе, а не да чекаме државата да ни исчисти...

2 comments:

  1. Што е улав овој свет,
    ваму ѓубре, таму смет.

    Или поинаку требаше да бидат стиховите?

    ReplyDelete
  2. Haha Kolko i da se obiduvame da ja izbegnuvame toa e realosta.. :(

    ReplyDelete