23.5.09

Наградите од МАССУМ

На овогодинешниот МАССУМ (Младинска асоцијација на средните стручни училишта), нашето училиште може да се пофали со 5 награди - од прво до трето место. До сега тоа е најголем успех за нас.

Новата директорка, Драгица Костадиновска, и нејзиниот тим, обрнуваат големо внимание на воннаставните активности. Активирањето на секциите за само четири месеци вродија многу плодови.

За МАССУМ се подготвуваа: училишниот бенд, театарската претстава, ораторството, интервјуто за работа, маркетинг планот, уредување на штандот, спорт и др.

Раководството на сите оние што имаа желба да учествуваат во натпреварите им ги овозможи сите услови и за се им излегуваше пресрет.

Од ГУЦ секогаш излегувале добри музичари. Пред две години на МАССУМ бендовите не се натпреваруваа, туку беа ревијални. Тогашниот бенд направи прекрасна свирка на саем и беа најдобри. Бендот го сочинуваа двајца Албанци и четворица Македонци и прекрасно функционираа.
(Поздрав до моите ученици - од класната)За среќа, таа традиција се продолжува. Оваа година на МАССУМ кога бендовите се натпреваруваа, нашиот бенд го освои првото место.

Браво!

Учесниците за маркетинг план беа најтивки и си ја работеа својата работа. Ни го донесоа вториот пехар - второто место во Македонија. Вистинска радост е ваквата награда. Браво за скромноста и браво за успехот! Единствена пречка до првото место им било тоа што нашето училиште нема реална компанија. Но, со вакво засилено темпо на раководниот тим таква компанија до следниот МАССУМ сигурно ќе има.

Уредувањето на нашите штандови е можеби единствената категорија во која речиси секогаш освојуваме награди. Секако, тоа е најмногу благодарение на нашите поддржувачи - Кнауф - Радика. На сите им посакувам да имаат такви партнери како нашите. Секогаш кога нешто ни треба, Кнауф - Радика ни излегува пресрет. Голема благодарност! (Ќе ги фалам и во следните постови - затоа што навистина заслужуваат).

И оваа година штандот беше меѓу најдобрите и го освои второто место.

Трети места освоивме за претставата „Шмизла“ и во фудбалските натпревари.

Искрено, не ги гледав претставите кои ги освоија првото и второто место, веројатно биле премногу добри штом нашата го освои третото, ама нашата претстава за мене беше нешто што одамна не сум го видела на професионалната актерска сцена, а камоли на аматерската. А сум ги гледала сите претстави што се изведуваат во Скопје. Мислам дека не сум пристрасна, мислам дека навистина се одлични и за мене тие се вистински победници.

За жал, од спорт не се разбирам многу, но секогаш го поддржувам. Третото место во фудбалските натпревари не го сметам за преголем успех, бидејќи нашето училиште освојувало многу спортски награди, но во последно време професорите по спорт малку омртвеле (или остареле), и не можат да се вложуваат доволно во воннаставни активности. Се надеваме на подобри времиња и на свежа крв.

Интервјуто за работа беше на петто место, а ораторката иако беше одлична не влезе во финалето. Без разлика што не донесоа пехари - за нас и тие се победници. Продолжете со работа и ќе успеете!

2 comments:

  1. Само напред.Ке има уште награди.Браво за вредните ученици.

    ReplyDelete
  2. Znaci.braaaavo

    ReplyDelete