24.5.09

Свети Кирил и Методиј

24 Мај - Ден на сесловенските просветители Кирил и Методиј e државен празник во Македонија. Бидејќи оваа година се паѓа во недела, понеделник ќе биде неработен ден.


За животот, делото, значењето и други интересни работи за Кирил и Методиј видете на следните врски:

Кирил и Методиј (ИИ, супер страница)

Св. Кирил и Методиј (Википедија)

Кирил и Методиј од Растко проектот (Илија Велев)

Кирил и Методиј од Донски

Исконски (нешто поинакво)

No comments:

Post a Comment