4.6.10

Животот ...

Животот е сега и овде,
животот е овој сега момент,
животот е желба сега исполнета,
животот е среќа сега остварена...

Вчера,
веќе беше и пројде...
утре,
може нема ни да дојде...
денес,
е мигот што следи...
сега,
е она што вреди...

No comments:

Post a Comment