12.2.11

И среќа и тагаСреќа е или тага...
Не знам
Што деновите трка прават
што брзо до целта стремат
4... 14... 24... 34... 44... ?!?
Tага е ил среќа
што огледалото не го познавам веќе
што душава млада е, 
срцето полно љубов
животот ум детски, 
радоста очи светат!
Среќа е ил тага
што свеќите шума се врз мојата торта
а јас само парчето слатко го чекам?

4 comments:

 1. Среќа без тага не може. Среќа што има повеќе среќа од тага. Каце.

  ReplyDelete
 2. Ма сè е среќа... тага е што тооооолку брзо лета, па растажува :)

  ReplyDelete
 3. Не гледај на тоа како на четириесет и четири, туку како на дваесет и кусур.

  При што кусурот е - дваесет и четири.

  Секоја бројка може да се разубави, само да се расчлени на делови :-)

  ReplyDelete
 4. деновиве и жена ми полни 44... не и купив ништо,само една песна и напишав...
  http://siljanstrkot.blogspot.com/2011/02/blog-post_861.html

  ReplyDelete