6.10.10

Песна за пивото

Кога плачам ил` се смеам
кога мечтаам или тлеам
кога сум во дрштво или сама
во џагор ил` во мојта штама
кога се радувам и блескам
со раце кога од среќа плескам
кога баш сè сакам живо
тогаш... јас си пијам пиво...

На сите кога им е фино
кога пијат скапо црно вино
Кога вистината ја ловат
ил` по патот свој си пловат,
Тогаш, ништо не ме пали
мислам, сè нешто ми фали
нејќам да ми биде сиво
тогаш... јас си пијам пиво...

Тогаш, в чаша долга, тенка
гледам дел од мојта сенка
вкусна, горка боја медна
се стопува во слика една.
Шарки разни капки ронат
студот грее, мисли тонат
в душа веќе не е диво
тогаш... јас си пијам пиво.

No comments:

Post a Comment