21.5.10

Пак за блогерите

Веќе 2 години редовно си читам блогови и си пишувам по нешто. Во почетокот мислев дека тоа е огромен океан на македонски блогери кои имаат што да кажат и тоа го прават на овој начин. И беа. Ама сега ги снемува. Почнаа изгледа да се заситуваат од зависноста на блогерството, или преминаа на површниот начин на комуникација кој го овозможува фејсбукот. Се поретко среќавам квалитетни текстови, се почесто само коментари...
Каде е на пример Сончева? ми фали...
Каде е Кликер? и многу други...
Среќа има уште неколку што ми го исполнуваат денот, и што не се откажале, како најголемата класика МАКЕДОН, на пример. Иако жалам што постовите не се веќе на македонски, бидејќи според мене прво треба дома да си го средиме дворот, а потоа да излеземе надвор, сепак, му симнувам капа. Секоја чест.

No comments:

Post a Comment