13.5.10

Молитва

Се расправаат на македонскион блогерај, по весници, по телевизии, на трпези, на тркалезни маси - треба ли или не треба Гоце Делчев да биде на коњ?! Спорат и оспоруваат - треба ли или не треба споменици на плоштадот?! Ја повикуваат „меѓународната заедница“ да даде суд!
А некои работат заедно, божем без поддршка на другите. Еве ја молитвата нивна, а каде е нашата?

4 comments:

 1. Sramota... i ova bilo Makedonija. Pa ne ime, ne plostad, ne spomenici, ne 2014.... vojna ke bide uste malku...

  ReplyDelete
 2. Потпалуваат, потпалуваат, ама така само оган се добива. Само рушење, а не градење, само војна, а не мир, само смрт, а не подобар живот, само последно дупче на Балканот - а не Европата нивна сакана.

  ReplyDelete
 3. За жал, така е... ама ние не сме ништо - мора да трпиме... Македонче...

  ReplyDelete
 4. Што знам, мене ми е доста од тоа да бидам Македонче...

  ReplyDelete