29.5.10

Мај

Мај... најубавиот период од годината, најубавиот од животот. Во мај не се пишува, не се чита, не се учи, туку само се шета, се ужива и се љуби.
Колку е лошо што токму во мај се прават сите тестови, писмени, се поправаат единици, се учи за матурски испити. Колку е грозно токму во мај да бидеш нервозен и напнат, да не смееш да излезеш и да уживаш на прекрасното сонце и во пријатните вечери.
Во мај треба да имаме распуст, треба да се опуштиме и да ја црпиме енергијата од обновената природа за и ние да се обновиме.
Сега и липите ќе процветаат - па како да се сконцентрираме на теорија, кога практиката нè повикува да се соживееме, да ја мирисаме, гледаме и чувствуваме?
Ахххх, јас не можам, а камоли учениците....

1 comment:

  1. вие треба да сте на висока функција во владата, да воведете нови правила.

    ReplyDelete