19.1.10

Заврши распустот

Еден човек тропа на вратата од својот син.
- Чарли, разбуди се.
- Не сакам да станам тато, - му одговара Чарли.
- Станувај, мора да одиш во училиште!
- Не сакам да одам во училиште, - вели Чарли.
- А зошто нејќеш? - прашува таткото.
- Од три причини. Прво, таму е здодевно; второ, учениците ме зафркаваат; и трето, го мразам училиштето.
Таткото тогаш му вратил:
- Добро, сега јас ќе ти кажам три причини зошто мораш да одиш во училиште; како прво, тоа е твоја должност; како второ, затоа што имаш 45 години; и трето, затоа што си директор.
(Од „Будење“, Антони де Мело)

9 comments:

 1. Најинтересно-затоа што си директор!

  ReplyDelete
 2. Никогаш не си помислував дека ќе важи за мене!

  ReplyDelete
 3. Извинете, не ни ми текна на Вас, туку работава е демек ученик,ученик и на крај бил директор и за тоа никој не го сакал и нејчел да оди на работа!
  НЕ Е ТОЧНО ДЕКА НИКОЈ НЕ ВЕ САКА, баш сите ве сакаат, и јас и сите, а ако некој не ве сака срам да му е! НАЈДОБРА ПРОФЕСОРКА ВО ЦЕЛО ГУЦ СТЕ!

  ReplyDelete
 4. Фала, и јас сите ве сакам, и тие што не ме сакаат.

  ReplyDelete
 5. И јас сум за тоа дека сите ве сакаат професорке бидејки не само што сте најдобра професорка вие сте и најдобрата личност што ја знам.

  ReplyDelete
 6. Тешко е да се запознае личност како што сте вие......... и чест ми е што ве познавам.

  ReplyDelete
 7. ВЕ САКАММММММ НАЈМНОГУ НА СВЕТ!! КАКО МАЈКА!!! И ПО КАРАКТЕР И ПО СЕ!!

  ReplyDelete
 8. Баш!
  Ај доста со љубовните изјави!
  Обично се коментира за пост, а не само коментари на коментарот без никаква врска. Ако ви се прави муабет - се гледаме на фб или мсн.

  ReplyDelete