11.4.10

Да ја купиме приказната од Турција 5

Во Турција сè ви продаваат по пристојни цени: 20-25 евра целодневно уживање со фамилијата и никогаш не ве измамуваат. За тоа што сте се договориле - тоа го добивате (па дури и повеќе од очекуваното). Кога слушнаа дека уште не сме биле во Аква-парк - веднаш ни го продадоа. А, ние, се разбира, веќе уфилмани во турскиот бизнис, веднаш и прифативме. Не си ни помисливме дека е тоа уживање само за деца, зашто кога еднаш така тргнавме во Дизниленд, божем за задоволство на децата, ние возрасните бевме тие што збеснаа и што не можеа да се изнауживаат. Па така и тука. Аква-парк, тоа е уживање за сите. Таму сите стануваат деца.
 И, по исполнетиот ден, може да имате и исполнета ноќ. На секој чекор има танчерки кои си поигруваат со мажите, а се разбира дека има и европска забава - дискотеки, кафулиња, пена-парти и сл., но без мирисот на ориентот ќе поминете како и во Скопје.
Бидејќи никој не ни организираше посета на Ефес и Троја, таму само пројдовме, ѕирнавме и ги оставивме за некој нареден пат кога ќе одиме во Турција. Не ги доживеав и не можам да раскажам. Кога нешто се прави со брзање и патем, тогаш не е убаво. Се надевам дека ќе одам да ги видам како целодневни доживувања.
И, ете, доста е. 
По сè изгледа моиве постови испаднаа повеќе како реклама отколку како поента. Ама не ми е жал да биде и реклама. Зашто Турција вреди да се доживее, речиси исто толку колку Македонија.

No comments:

Post a Comment